Cara Nak Buat Kek Batik Milo Sedap
Minyakkan loyang dengan semburan minyak masakan atau mentega. Resipi ini pulak sangat mudah dan sangat sedap.
Pin On Video Resepi Memasak Sedap
Gaul hingga semua sebati dan pastikan tiada milo yang berketul-ketul.
. Kalau rasa nak pekat boleh lebihkan koko. Masukkan milo ke dalam periuk. Apabila telah cair masukkan susu pekat.
Tambah air dan biarkan sekata. Sediakan loyang kek bulat segi empat sama dengan melapisi dengan kertas atau kertas minyak dengan baik. Jadi kalau tak rayapun dia selalu buat merasalah kami makan.
Masak lama supaya biskut lebih lembut dan. Adik akak yang bongsu selalu melayan anak-anak saudara akaktu. Cara Penyediaan Kek Batik Melting Lembut Panaskan butter dengan api yang perlahan hingga cair masukkan susu pekat manis dan kacau hingga sebati.
1 cawan milo 12 cawan serbuk koko 12 tin susu pekat 12 cawan gula pasir Cara Menyediakan Resepi Kek Batik Mudah dan Sedap. Anda perlu cairkan buttercup terlebih dahulu sama ada dalam periuk atau kuali yang panas. KEK ROTI.
Masukkan koko gula dan kacau sampai gula larut. Tujuan butter untuk nampak ianya berkilat. Dah sebati dalam 5 minit sejukkan.
Gaul sehingga sebati tanpa nampak ketulan mentega. Campurkan semua bahan-bahan resepi kek batik kecuali biskut ke dalam kuali dengan api yang perlahan. Pastikan tiada milo yang berketul-ketul.
Jika anda ingin buat tanpa telur juga boleh. Cara Buat Kek Batik Milo Masukkan sebuku mentega dan susu pekat ke dalam periuk. Kalau suka kek batik milo yang ranggup jangan campur biskut meri dalam campuran milo tetapi susun biskut dan tuangkan campuran milo selapis demi selapis.
Matikan api masukkan milo serbuk koko dan telur. Hancurkan biskut menjadi seperempat pilihan. Masukkan milo dan serbuk koko dalam periuk.
Seterusnya masukkan milo serbuk koko dan air. Sila kacau sehingga pekat. Panaskan kuali buka api sederhana.
Gaul sebati menggunakan api sederhana. Jarang yang tak tahu buat kek batik ni. Anak saudara akakpun suka sangat kek batik miloni.
Masukkan telur dan kacau sehingga semua sebati dengan adunan kek batik. Kemudian masukkan susu pekat. Loyang yang digunakan untuk resepi ini adalah loyang bersaiz 35cm x 9cm.
Dalam 12 cawan air. Masukkan biskut yang telah dipatahkan ke dalam periuk dan gaul rata. Masukkan perlahan-lahan serbuk milo dan serbuk koko kerana ia mudah untuk berketul.
Bila dah pekat boleh tutup api dan masukkan biskut. Gunakan 4 Bahan Je Hasil Dia Memang Padu. Kemudian apabila butter separa cair.
By Kongsi Resepi On Mar 3 2021. Ada seorang kakakni buat kek batik menggunakan periuk nasi elektrik. Masukkan esen vanila dalam periuk.
Cairkan mentega dalam periuk. Tapi saya suka kongsikan juga untuk yang baru-baru nak belajar buat kek batik. Nak manis lebihkan gula tapi untuk anggaran biskut 2 bungkus tu adalah 5 sudu besar koko dan 56 sudu besar gula.
Kalau lebih suka kek batik lembut patah-patahkan biskut meri dulu dan biarkan ia lemau sedikit. Semua orang tahu dan pandai. Gaul sebati dan padam api.
Cairkan butter dalam kuali. Cairkan dengan panaskan gunakan api sederhana. Ada juga guna cheese atau marjerin seperti Planta dan dimasak dalam kuali saja.
Masukkan biskut marie dan kacau sebati agak-agak dalam 5-7 minit. CARA BUAT KEK BATIK MILO YANG SENANG 4 BAHAN JEBAHAN-BAHANBiskut Marie 12 bungkus 150 gram lebih kurang 35 keping biskutButter 200 gramSusu pekat 1 ca. Cara Buat Kek Batik Original.
Walaupun semua orang tahu buat tapi hasilnya tetap berbeza.
No comments for "Cara Nak Buat Kek Batik Milo Sedap"
Post a Comment